احکام پوشش بانوان؛
پوشش نزد پزشک
■ [53] م. در صورتی که برای مداوای زن لازم باشد پزشک جاهایی غیر از صورت و کف دست های او را نگاه کند یا به صورت و بدنش دست بزند, بانوان فقط در موارد زیر می توانند به پزشک مرد مراجعه نمایند:
1. پزشک زن در دسترس نباشد.
2. پیدا کردن پزشک زن مشقّت داشته باشد.
3. مهارت پزشک مرد به طور قابل توجّهی بیش تر باشد.
شرح تصویر
برخی از بانوان به مهارت پزشکان زن برای معالجه خود اعتماد ندارند؛ از این رو بدون تحقیق از وجود پزشک معالجِ ماهر, به پزشک غیر هم جنس مراجعه می کنند و این کار آنان جایز نیست.
[54] س. آیا خانم ها می توانند بدون تحقیق از بودن پزشکِ زن نزد پزشک مرد بروند؟ البته در صورتی که مستلزم نگاه یا لمس بدن زن باشد.
خیر، این کار حرام است.
تزریقات
[55] م. زن نمی تواند آستین خود را برای آمپول زدن یا فشار خون یا نبض گرفتن و مانند آن در مقابل نامحرم بالا بزند، مگر در هنگام اضطرار؛ مثل این که اگر بخواهند او را به جایی دیگر ببرند، خطر مرگ یا نقص عضو و یا آسیب جدّی در پی خواهد داشت.
[56] س. خانمی هستم و باید هر روز آمپول بزنم. آمپول زنِ درمان گاه نزدیک ما مرد است و درمان گاه دورتری هست که آمپول زن خانم نیز دارد، ولی به علت دوری باید با ماشین بروم؛ آیا می توانم نزد مرد آمپول بزنم؟
این کار حرام است، مگر در موارد اضطرار (ناچاری) و این فرض (دور ی مکان) اضطرار محسوب نمی شود.
بیاموزیم
ابو حمزه ثمالی گوید: از امام باقر علیه السلام پرسیدم: اگر زن مسلمان بلایی به بدنش برسد - مثل شكستگی یا زخم - در جایی كه نگاه مرد به آن جایز نیست، ولی مرد بهتر می تواند او را معالجه كند، آیا برای مرد جایز است [برای مداوا] نگاه كند؟
حضرت فرمود: اگر زن ناچار از مراجعه به مرد شد و راضی بود، مرد می تواند او را معالجه كند.
منبع: احکام مصور پوشش بانوان؛ مسئله 53، سوال 54، مسئله 55 و سوال
:: موضوعات مرتبط:
,
,
:: برچسبها:
پزشک نامحرم ,
پزشک ,
محرم ,
نامحرم ,
پوشش در مقابل پزشک ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0